кадър БНТ Редактор: Очакванията за летния туристически сезон са България да посрещне

...
кадър БНТ Редактор: Очакванията за летния туристически сезон са България да посрещне
Коментари Харесай

Румен Драганов: Туризмът ни има нужда от политическо решение за разкриване на карантинни хотели

кадър БНТ 

Редактор: 

Очакванията за летния туристически сезон са България да посрещне 5 милиона туристи, основно от Германия и други европейски страни. Така страната ни ще извърши проекта спадът в почивките да е не повече от 30% спрямо 2019 година. Това сподели в студиото на Българска национална телевизия Румен Драганов, шеф на Института по оценки и разбори на туризма.

Записванията са в ход, само че всеки има право да се откаже „ от през днешния ден да на следващия ден “ от резервираната отмора, освен това без да заплаща наказателна клауза за разлика от преди, изясни той. „ Имахме претъпкани спа хотели и къщи за посетители по празниците “, разяснява Драганов. Според него през май постоянно е по този начин, а през юли, август и септември курортите ще бъдат доста натоварени.

Проблемът, който има страната ни сега е, че още няма протокол за това какво се случва с екскурзиант, който влезе у нас с всички нужни здравни документи, само че тук покаже признаци на заразяване с ковид. За разлика от Гърция и Турция, при нас не е открито решение за отделяне на карантинен хотел, изясни Драганов.

Той описа, че министър председателят в оставка Бойко Борисов се е съгласил кардинално за основаване на сходна база за карантиниране на туристи, само че в последна сметка такава няма. Драганов акцентира, че има потребност от бързо политическо решение. Според него най-добре е карантинните хотели да са охранявани някогашни държавни почивни станции.

От друга страна, България към този момент е взела решение да признава документите за всички ваксини, в това число съветската и китайската, тъй че за това няма подобен проблем.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР